Kristu tumaini letu
Blijf op de hoogte en volg Karin
12 Augustus 2011 | Frankrijk, Montpellier
Wat een fijn idee dat er plekken zoals Taize bestaan! Waar iedereen gelijk en elkaars vriend is, het leven eenvoudig en vol stiltes en waar altijd gebeden wordt!
Christenen zijn al eeuwenlang een reislustig volk. Ze gaan op weg naar plaatsen die belangrijk of bijzonder zijn voor hun geloof. Zijn we toerist of pelgrim? Met mijn onophoudelijke paparazzi-neigingen met mijn camera zal ik nooit volledig ontkomen aan het toerist-zijn, maar afzien als een pelgrim was het vandaag wel!
In Taize waren de bussen te laat (en wij allemaal op tijd!), in Montpellier eerst het restaurant zoek, en na een lange, late mis kan de bus een bocht in de binnenstad niet maken! Er ontstond een gigantische opstopping die later door politie met zwaailicht opgelost moest worden. Vervolgens werden we door een oud Frans vrouwtje met wapperende rok en handtas en een Tibetaanse monnik door de binnenstad geleid op zoek naar een andere uitweg. Ow, en politie te motor en de stadsbus....Ik heb uit verveling heel veel foto's gemaakt. Volgens mij hebben we alle bezienswaardigheden in Montpellier gezien *schevegrijns*.
De mis in de kathedraal was wel mooi, zij het niet dat de sfeer van de onrust de hele dag om ons heen hangt. Cathedrale Saint Pierre is gebouwd op de plaats waar vroeger een 14de eeuwse kerk stond, echter hier is niet meer van over dan het uitgebouwde portaal. De kerk werd tijdens de vele godsdienstoorlogen verwoest. In 1536 kreeg de huidige kathedraal de titel kathedraal, toen de bisschopszetel van Maguelone naar Montpellier verhuisde.
Een van mijn favoriete bijbelteksten:
‘U hebt nog geen enkele beproeving doorstaan die de menselijke maat overschrijdt. God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u boven uw krachten beproefd wordt. Mét de beproeving bepaalt Hij ook de uitkomst, zodat u haar kunt doorstaan.’
I Korintiërs 10;13
Heb ik vandaag tot nu toe veel herhaald...
11 September 2011 - 12:17
Oh Eerwaarde:
Gewoon even wachten
hEt is niet zo'n ramp
en Dus blijven lachen
al kUn je niet van kramp
tijd Lijkt iets van mensen
bij GoD is eeuwigheid